Dit is wat je moet weten over een plint kopen

Een Plint kopen – Mooieplinten doe je niet zomaar, want ze werken je vloer netjes af. En je wilt dat het afwerken van je vloer netjes gedaan wordt. Een plint zorgt voor een extra dynamiek aan je interieur en is een echte meerwaarde. Daarom is het zaak om vooraf genoeg kennis op te doen voordat je besluit voor een plint kopen.

Een plint kopen, denk hier goed overna

De meerwaarde van plinten zijn dat ze dus extra dynamiek brengen in je kamer, maar daarentegen zijn ze ook heel functioneel. Het verwerken van plinten zorgt er namelijk voor dat je de uiteinden van de vloeren en wanden beschermt. Er zijn diverse plinten te vinden in de winkel en elk heeft zo z’n eigen functie en uiterlijk. Daarnaast zijn ze te vinden in diverse breedtes en hoogtes. Genoeg mogelijkheden om voor een plint kopen

Mogelijkheden voor een plint kopen

Besluit je om een plint kopen dan is het ook mogelijk om hierbij bedrading weg te werken, een andere functie van de plint. Wil je bedrading wegwerken ga dan voor de speciale overzetplint. Wil je dat plinten je kamer optisch vergroten denk dan eens na over witte en hoge plinten. Die werken uitstekend voor optische vergroting. Wees creatief en speel zelf met allerlei soorten plinten. Het gaat immers om wat jij mooi vindt en wat jij leuk en goed vindt staan. Van plakplinten tot MDF plinten de keuze is eindeloos. 

Een veelgebruikte plint is de plakplint

Er is onderscheid te maken tussen twee plinten, namelijk de muurplint en de plakplint. Ten eerste de plakplint. Dit is simpelweg gesproken een plint die je op de vloer plakt. Je kunt dit dus zien als een liggende plint. Deze plakplinten zie je vaak terug op laminaatvloeren. Niet voor niets krijgt de plakplint ook wel eens de naam laminaatplint mee. Naast dat de plakplint eenvoudig is te bevestigen, je plakt het op de vloer en je bent klaar, is dit ook nog eens heel goedkoop. Wil je gemak dan zijn er genoeg redenen te verzinnen om plakplinten te gebruiken.

De muurplint voor meer hoogte

Daarnaast heb je de muurplint. Een muurplint is een plint dat op de grond bevestigd, maar het meeste van de plint tegen de oppervlakte. Je kunt deze muurplint dus zien als een staande plint. Ook het bevestigen van een muurplint is niet heel moeilijk en zelfs heel eenvoudig te doen. In de regel moet je de muurplint aan de muur monteren met schroeven, spijker pluggen, montagekit of clipsysteem.

Wat is een overzetplint?

Als men het heeft over een overzetplint dan zet je die over een bestaande plint heen. Deze plint noemt men ook wel renovatieplint. Een groot voordeel van deze overzetplinten is dat je je oude plinten niet hoeft te vervangen. Je verwerkt ze immers gewoon over de oude plinten heen. Daarnaast heb je overzetplinten waar je kabels in de plint mee kunt wegwerken. De kabels

verwerk je in een holle onderplint waar de overzetplint overheen wordt gezet. Een muur en vloer zonder bekabeling ziet er een stuk netter uit. De keuze voor een plint kopen zijn dus legio.