3 tips voor het beste buitendeur beslag

Is het moment aangebroken om nieuw buitendeur beslag aan te schaffen? Dan zal je zonder twijfel tot de vaststelling komen dat je daarbij stil zal willen blijven staan bij meerdere niet onbelangrijke aandachtspunten. Niet alleen is het uiteraard zo dat je goed na zal willen denken over de vereiste uitstraling voor dat beslag, wat verder eveneens te denken van de kwaliteit waarover ze beschikt en natuurlijk is ook de veiligheid een ontzettend belangrijk punt om bij stil te blijven staan. In ieder geval, ben jij van plan om beslag te kopen voor de buitendeur? Dan zal je met absolute zekerheid aandacht willen geven aan de hieronder terug te vinden drie belangrijke tips. 

Tip 1: Denk goed na over de vereiste uitstraling 

Het eerste punt om aandacht aan te besteden heeft te maken met de uitstraling waar het buitendeur beslag van je keuze over dient te beschikken. Wat deze uitstraling betreft zijn er eigenlijk twee factoren waar je aandacht aan dient te schenken. Het gaat hierbij meer concreet om de volgende:

  1. De uitstraling waar de buitendeur over beschikt;
  2. De uitstraling van de woning in het algemeen; 

Op vlak van uitstraling is het niet alleen van belang om aandacht te besteden aan de vorm van het beslag. Daarnaast is het eveneens zo dat je stil zal willen blijven staan bij de vereiste kleur voor je buitendeur beslag. Het spreekt immers voor zich dat ook deze in lijn dient te liggen met de uitstraling van de woning. Hou alvast zeker rekening met deze belangrijke aandachtspunten. 

Tip 2: Let op de kwaliteit van je buitendeur beslag 

Een tweede zeer belangrijk aandachtspunt heeft betrekking tot de kwaliteit waar je buitendeur beslag over dient te beschikken. Wat dit betreft spreekt het voor zich er in eerste instantie stil moet worden gestaan bij het type materiaal waaruit het beslag bestaat. Wat dit betreft is het een stevige aanrader om te kiezen voor beslag gemaakt van bijvoorbeeld RVS of aluminium. Niet alleen geldt hiervoor dat ze er bekend om staat over kwalitatieve eigenschappen te beschikken, daarnaast vallen deze exemplaren ook nog eens zeer eenvoudig schoon te maken. Spreekt dit jou ook wel aan? Dan is het alvast een aanrader om het kopen van één van deze mogelijkheden te overwegen. 

Tip 3: Sta ook even stil bij de veiligheid van buitendeur beslag

Bij het aanschaffen van buitendeur beslag is het in de praktijk ook altijd een stevige aanrader om stil te blijven staan bij de beveiliging waarvan sprake is. Voor heel wat mensen die eigenaar zijn van een woning geldt dat ze tegenwoordig bijzondere aandacht besteden aan de veiligheid waarvan sprake is. Dat is natuurlijk ook niet meer dan logisch. Het laatste wat je immers wil is geconfronteerd worden met een inbraak en alle vervelende gevolgen die daarmee gepaard gaan. Als je graag verzekerd wil zijn van het meest veilige buitendeur beslag kan je daarvoor gebruikmaken van bijvoorbeeld:

  • Veiligheidsgarnituren;
  • Cilindersloten;

Door de bovenstaande zaken te voorzien zal je tot de vaststelling komen dat je het mogelijke inbrekers nog heel wat lastiger kan maken dan standaard al het geval is. Het hoeft dan ook niet gezegd dat het kopen van dergelijke zaken als onderdeel van je buitendeur beslag een aanrader is. Voor het kopen van dergelijk deurbeslag moet je bij De Oude Deurklink zijn!