Waarom bij een slaapadviseur langs voor het kiezen van een nieuwe matras

Je gaat op zoek naar een nieuwe matras en hebt al gehoord van kennissen wat de beste merken zijn. Het enige wat jij nog hoeft te doen is een matras uit te kiezen die de juiste afmetingen heeft en waar je prettig op ligt. Of toch niet? Het is beter om verder te kijken aangezien er meer zaken om de hoek komen kijken bij het uitzoeken van een matras. Waarom is dit? Hieronder lees je er meer over.

Waarom een slaapadviseur is aan te raden

Wanneer een fabrikant zegt dat zij voor iedereen de beste matras hebben dan kan dit niet waar zijn. Natuurlijk kan er meer onderzoek in een matras zitten, waardoor deze over het algemeen beter ligt dan een andere matras, maar dat betekent niet dat deze voor iedere juist ligt. Zo kan een matras voor de een heel prettig zijn en voor de ander niet. Een persoon van 1,70 meter met een gewicht van 80 kilo ligt namelijk anders op de matras dan een persoon van 2 meter van hetzelfde gewicht.

Daarnaast verschilt het per persoon wie zich op welke matras of bed goed voelt. Voor sommige mensen is dit een veren matras en voor de ander is dit een traagschuimmatras. Op deze pagina lees je meer informatie over druk verlagende matrassen. Het is altijd slim om advies aan anderen te vragen, maar ga ook uit van je eigen voorkeuren.

Een slaapadviseur kan daarom een goede inschatting maken van waar jij het beste op ligt. Combineer het advies van de slaapadviseur met je eigen behoeften en zo kun je uiteindelijk een keuze maken van welke matras voor jou het beste ligt. Ga dan ook naar verschillende winkels om daar meerdere matrassen uit te proberen. Beter te veel matrassen proberen dan te weinig en een lange tijd op een slechte manier te slapen.